Saturday, March 31, 2012

dugaan :'(

heyy ! sekian lame tak update belog nie . bukan tak nak update , tapi just hari sabtu ahad jerk buleyh bukak internet . sepanjang minggu nie macam-macam dugaan zeera hadapi . dugaan paling mencabar dugaan antara zeera dengan dia .

first mase hari khamis . zeera sanggup tipu kawan baek zeera sendiri just semata-mata nak keluar nak jumpe & borak dengan dia . kalo zeera keluar lambat , kesian dia tunggu . dengan cuaca panas . tapi bila zeera dah keluar sekolah , pergi kat bustop dia boleh pergi mintak air kat budak perempuan uhh . kalo classmates dia tak pela . tapi ni perempuan tu ! SUMPAH hati kecewaa n hancurr ! sedangkan zeera sendiri ada air . dia bolah cakap dia tak perasan zeera . k fine . zeera faham . sibuk layan membe-membe dia .


second , tadi zeera tergerak nak bukak fb dyy . zeera tengok mecet fb dyy . upenyer dy still kontek ngan perempuan uhh . perempuan yang dikate an membe-membe dyy yang perempuan uhh "adik baru" dyy . k . kalo budak tu just nak kawan dgn dy zeera tak kisah . tapi sekarang nie budak uhh da melebih . zeera tengok gaye budak uhh sent n reply mecet xmacam dy nak kawan . tapi macam budak uhh ade perasaan kat dyy ! budak uhh kat sekolah takot nak tegur dyy coz zeera ade mase uhh ngan dyy . k fine ! pas nie zeera takkan jalan ngan dyy agy even dy BF zeera . zeera nak tengok sejauh mane budak uh buleh takel dyy . hampir 2 tahun zeera pertahankan hubungan zeera dengan dyy . macam-macam dugaan , halangan dan cabaran zeera hadapi . SUMPAH zeera banyak menangis berbanding ketawaa :'(


Tuesday, March 13, 2012

birthday gurl (:

 
heyy ! korang tengah buat ape ? dah tido ke ? zeera kali nie nak wat entry time malam pulak . selalu bace entry orang dy wat entry malam-malam . kali nie zeera pulak nak buat . huhu (: entry zeera pasal birthday gurl ! sapekah gurl itu ? jeng3 . of co lah ZEERA gurl uhh . huhu . first of all , nak ucap TERIMA KASIH kepada MOHD AZRA'I @ my sayang coz awal-awal da wish and jadik yang penutup tirai and 2nd to my BFF AMIRAH NASIHA @ Ladolce Miea coz jadik orang pertama dikalangan kawan-kawan zeera yang wishh . sayang awa lebeyhh-II <3 ! and tak lupe gak sesape yang wish zeera melalui laman muka buku @ facebook o khidmat pesanan ringkas @ SMS tengs sesangat-II !
 
semalam , 12.3 hari zeera mencapai usia 16 tahun . dah besar rupenyerr . dah buleh kawen . "bak kata ayah." haha . semalam , tepat jam 12 malam zeera call sayang zeera . call free lah katekan . huhu . dy sebelum pukul 12 da wish dulu . huhu . excited nohh and semalam jugax lepas zohor , sayang zeera datang rumah amik zeera g bandar sambut dekat KFC depan astaka . *bagi yang dok muo taw lah. zeera bukan berdua , tapi bertiga . zeera , sayang zeera and din (kawan sayang zeera) . pendekkan cerita , tengok lah gambar-gambar kat bawah nie . huhu (:
 
*gambar first kite orang snap (:

*HAPPY BIRYHDAY ! <3

*SAYANG ! cakk ;D 

 *kek dah cacat . mase mula-mula lupe nak snap .

 *kek nie sedapp ! yummy3 !

 *arrmmm ! cedap nyerr :D

 * haha ! abaikan (:

 *first gamba zeera kena dengkii ! kotor muke i u knoww !

 *sesi mengelap muke yang kotor gare-gare si gemukk !

 *shyshy cat pulak nak bukak mulutt . nyampahhh !

 *uhuk3 , cweet tak kite orangg ? if not , abaikan :)

 *time nak dengki balek tapi tak dapat-dapat . geramm . grrr~~

kek ayamm . korang hade ? tak de ken ? huhu

itulah sekitar gamba kite orang yang di snap oleh PHOTOGRAPHER IZZUDDIN . huhu . tengs dowk coz jadik photographer kite orangg . next year amik lagi taww . huhu (: okeyhh . time to sleepp bloggers ! chaww :)
 
 

Thursday, March 8, 2012

menghitung hari ^^

 heyy ! first of all zeera nak mintak maaf if zeera jarang update blogg . zeera busy dengan study . almaklum exam lah kate kan . time exam jerk study . time laen hampehh =_=' hehe :) try tengok tittle zeera kali nie . menghitung hari ?? hitung hari nak ape ?? suspen bunyinyer rytee ??

hehe :) sebenarnye , zeera menghitung hari birthday zeera yang jatuh pada hari isnin minggu depan :) suke3 :)
hari zeera dilahirkan gituu :) hehehe . sape yang tak happy kan bile sambut birthday :) zeera tak taw nape excited giler nak sambut . jatuh pada hari cuti pulak uhh . zeera hope dapat sambut bersama-sama orang tersayang espicially my hero , MOHD AZRA'I  . 

p/s : BIE ! beby harap dapat sambut birthday dengan bie macam tahun lepas :)

die cakap dengan zeera dy tak de wet nak belikan zeera present . zeera cakap tak payah beli present . coz zeera tak kesah sume tu . zeera just nak sambut dengan die jerkk . tu jerkk . tu pun da wat zeera happy . tapi dy xcaye , dy tetap nak belikan zeera present :(

zeera bukan tak nak terima tapi zeera tak nak nyusahkan dye lagii . dye da banyak tanggung susah n derita gare-gare zeera . hmm ! anyway , zeera hope ape yang zeera rancang , berjalan dengan lancar :) kbaii :)



The Awesome And Cute People