Sunday, April 8, 2012

cuti hujung minggu .

heyy ! lamenyer zeera tak hupdate blogg rite ? zeera busy dengan sekolah lahh . hmm , lagi pun tak de bende menarik nak citerr . but kali nie adee . actually , perkara nie dalam minggu lepas punyer kudd . myb lahh . xingat pun . antara hari sabtu o ahad . yang penting same hari dengan PC Fair kat Muar .

macam kebiasaan orang laen hari hujung minggu nie jalan-jalan bersama yang tersayang o familyy . tapi zeera jalan-jalan dengan yang tersayangg . sambil jalan , cuci-cuci matee . heee . and sayang zeera belikan zeera beberapa barang yang zeera nakk . even sayang zeera poket tengah kering , tapi sayang zeera cube sedaye upaye untuk dapatkan duit untuk memenuhi segala permintaan zeera .

btw , beby sayang bie cgatt9 ! hehehe . sayang zeera belikan macam-macam . heee .









yeahh ! nampak sume bende-bende kat ats tuh ? haa . sume tu sayang zeera yang belikan . first , jam . jam same taww . hehe. cweet capell . tengs SAYANGG ! second , spec . haritu zeera mintak spec , sayang zeera kate buleh tapi lambat cikit coz tak de duit . tapi xpew . zeera paham . alih-alih , baru berape hari mintak dah dapat . third , sliper angry bird zeera hilang . keesokkannya dy belikan yang baruu . cweet :) fourth , novel . sekarang tak taw nape zeera dah minat bace novel . asalkan cover depan menarik . hee . zeera baru mintak dah dapatt .

anywayyy , TENG BIEE ! coz sanggup penuhi segala permintaan bebyy ! even kadang membebankan fikiran biee . beby janji akan jage sume bende-bende tu keyh sayangg ? luv u cgatttt9 ! muahhhxss ! chaww~~ selamat berhujung minggu :)

Saturday, March 31, 2012

dugaan :'(

heyy ! sekian lame tak update belog nie . bukan tak nak update , tapi just hari sabtu ahad jerk buleyh bukak internet . sepanjang minggu nie macam-macam dugaan zeera hadapi . dugaan paling mencabar dugaan antara zeera dengan dia .

first mase hari khamis . zeera sanggup tipu kawan baek zeera sendiri just semata-mata nak keluar nak jumpe & borak dengan dia . kalo zeera keluar lambat , kesian dia tunggu . dengan cuaca panas . tapi bila zeera dah keluar sekolah , pergi kat bustop dia boleh pergi mintak air kat budak perempuan uhh . kalo classmates dia tak pela . tapi ni perempuan tu ! SUMPAH hati kecewaa n hancurr ! sedangkan zeera sendiri ada air . dia bolah cakap dia tak perasan zeera . k fine . zeera faham . sibuk layan membe-membe dia .


second , tadi zeera tergerak nak bukak fb dyy . zeera tengok mecet fb dyy . upenyer dy still kontek ngan perempuan uhh . perempuan yang dikate an membe-membe dyy yang perempuan uhh "adik baru" dyy . k . kalo budak tu just nak kawan dgn dy zeera tak kisah . tapi sekarang nie budak uhh da melebih . zeera tengok gaye budak uhh sent n reply mecet xmacam dy nak kawan . tapi macam budak uhh ade perasaan kat dyy ! budak uhh kat sekolah takot nak tegur dyy coz zeera ade mase uhh ngan dyy . k fine ! pas nie zeera takkan jalan ngan dyy agy even dy BF zeera . zeera nak tengok sejauh mane budak uh buleh takel dyy . hampir 2 tahun zeera pertahankan hubungan zeera dengan dyy . macam-macam dugaan , halangan dan cabaran zeera hadapi . SUMPAH zeera banyak menangis berbanding ketawaa :'(


Tuesday, March 13, 2012

birthday gurl (:

 
heyy ! korang tengah buat ape ? dah tido ke ? zeera kali nie nak wat entry time malam pulak . selalu bace entry orang dy wat entry malam-malam . kali nie zeera pulak nak buat . huhu (: entry zeera pasal birthday gurl ! sapekah gurl itu ? jeng3 . of co lah ZEERA gurl uhh . huhu . first of all , nak ucap TERIMA KASIH kepada MOHD AZRA'I @ my sayang coz awal-awal da wish and jadik yang penutup tirai and 2nd to my BFF AMIRAH NASIHA @ Ladolce Miea coz jadik orang pertama dikalangan kawan-kawan zeera yang wishh . sayang awa lebeyhh-II <3 ! and tak lupe gak sesape yang wish zeera melalui laman muka buku @ facebook o khidmat pesanan ringkas @ SMS tengs sesangat-II !
 
semalam , 12.3 hari zeera mencapai usia 16 tahun . dah besar rupenyerr . dah buleh kawen . "bak kata ayah." haha . semalam , tepat jam 12 malam zeera call sayang zeera . call free lah katekan . huhu . dy sebelum pukul 12 da wish dulu . huhu . excited nohh and semalam jugax lepas zohor , sayang zeera datang rumah amik zeera g bandar sambut dekat KFC depan astaka . *bagi yang dok muo taw lah. zeera bukan berdua , tapi bertiga . zeera , sayang zeera and din (kawan sayang zeera) . pendekkan cerita , tengok lah gambar-gambar kat bawah nie . huhu (:
 
*gambar first kite orang snap (:

*HAPPY BIRYHDAY ! <3

*SAYANG ! cakk ;D 

 *kek dah cacat . mase mula-mula lupe nak snap .

 *kek nie sedapp ! yummy3 !

 *arrmmm ! cedap nyerr :D

 * haha ! abaikan (:

 *first gamba zeera kena dengkii ! kotor muke i u knoww !

 *sesi mengelap muke yang kotor gare-gare si gemukk !

 *shyshy cat pulak nak bukak mulutt . nyampahhh !

 *uhuk3 , cweet tak kite orangg ? if not , abaikan :)

 *time nak dengki balek tapi tak dapat-dapat . geramm . grrr~~

kek ayamm . korang hade ? tak de ken ? huhu

itulah sekitar gamba kite orang yang di snap oleh PHOTOGRAPHER IZZUDDIN . huhu . tengs dowk coz jadik photographer kite orangg . next year amik lagi taww . huhu (: okeyhh . time to sleepp bloggers ! chaww :)
 
 

Thursday, March 8, 2012

menghitung hari ^^

 heyy ! first of all zeera nak mintak maaf if zeera jarang update blogg . zeera busy dengan study . almaklum exam lah kate kan . time exam jerk study . time laen hampehh =_=' hehe :) try tengok tittle zeera kali nie . menghitung hari ?? hitung hari nak ape ?? suspen bunyinyer rytee ??

hehe :) sebenarnye , zeera menghitung hari birthday zeera yang jatuh pada hari isnin minggu depan :) suke3 :)
hari zeera dilahirkan gituu :) hehehe . sape yang tak happy kan bile sambut birthday :) zeera tak taw nape excited giler nak sambut . jatuh pada hari cuti pulak uhh . zeera hope dapat sambut bersama-sama orang tersayang espicially my hero , MOHD AZRA'I  . 

p/s : BIE ! beby harap dapat sambut birthday dengan bie macam tahun lepas :)

die cakap dengan zeera dy tak de wet nak belikan zeera present . zeera cakap tak payah beli present . coz zeera tak kesah sume tu . zeera just nak sambut dengan die jerkk . tu jerkk . tu pun da wat zeera happy . tapi dy xcaye , dy tetap nak belikan zeera present :(

zeera bukan tak nak terima tapi zeera tak nak nyusahkan dye lagii . dye da banyak tanggung susah n derita gare-gare zeera . hmm ! anyway , zeera hope ape yang zeera rancang , berjalan dengan lancar :) kbaii :)



Saturday, February 18, 2012

saket hati seyhh !


k . memang aku sakit hati dengan kau ? nak taw sebab ape ? sebab kau carik pasal dengan pakwe aku ! pakwe aku dengan abang kaw da setel . dah takde pape prob . abang kaw tak kacaw pakwe aku , pakwe aku pun tak kacaw abang kaw . setel dah . tapi yang kaw sibuk - sibuk nak carik pasal n masuk campur pehal pulak ?!

kaw suke sangat masuk campur kenape ? pakwe aku tak de masalah dengan kaw , so kaw sepatutnyer tak de masalah gak ngan pakwe aku ! tapi skang ape yang kaw dah buat ! kaw buat keadaan maki terukk ! lepastu kaw nak cakap pakwe aku 'ABANG GANGSTER' pehall ? die PENGAWAS ! so , die wat keje die as PENGAWAS ! kalaw kaw buat salah , dye patut tahan kaw !

kaw tak sepatutnyer cakap dy macam tu ! bukan dye nak wat sume uh ! tu da tugas dye ! tanggungjawab dy ! sebab tu aku bangge jadik awek dy . sebab dy BERTANGGUNGJAWAB ! PATUH ARAHAN CIKGU ! xmacam kaww ! n skang kaw gtaw at membe-membe kaw sal pakwe aku GANGSTER . n membe-membe kaw sume mintak url fb dye . kaw ingat nie JUAL BELI FACEBOOK ke haa ? weyy ! maruah dye , maruah aku jugakk ! faham ! aku tak suke membe-membe kaw wat mcm uhh ! coz dy xde masalah dengan kaw o membe-membe kaw ! so kaw n membe-membe kaw sepatutnyer xde masalah gak ngan dyee !

membe-membe kaw post URL fb dye at sume wall membe-membe kaw ! kaw pikir bagus sangat ke buat macam tu ? lagi-lagi salah satu membe-membe kaw tu budak kelas aku . naek meluat aku tengok membe kaw uh dalam kelas aku ! macam mane entah cikgu leh campak membe kaw uh kat kelas aku . name kelas aku dah jadik buruk dengan kehadiran membe kaw kat kelas aku ! shitt ! memang aku xsangke sume nie leh jadikk ! 

aku pesan kat kaw-kaw sume , tolong lah tak payah nak carik pasal ngan pakwe aku lagi ! jangan cakap bukan-bukan sal dye lagi ! coz dy xpenah carik pasal ngan kaw-kaw sume ! okeyhh ! dy just jalankan kerja @ tanggungjawab dy as PENGAWAS ! kalau dye tahan kaw-kaw sume pun ade sebab ! bukan suke-suke !

Sunday, February 12, 2012

masalah masalah masalah .




heyy ! masalah nie selalu saje ada dalam hidup kite kan ? k . abaikan . zeera sebenarnya rindukan ayah zeera . dah masuk 2 hari die tinggalkan zeera n family zeera . bukan pergi wat selamanyer taww . tapi pergi outstation . kat JB . hurmm ! angah sunyi ayah tak de ! zeera xsuke ayah g outstation(os) ! 

nak taw nape ? coz bila ayah zeera g OS zeera terpakse duduk rumah atokk . coz t adik2 zeera g sekolah senang . dekatt . zeera sekarang xsuke duduk rumah atok . coz sekarang sumenyer da berubah ! sumenyer yang tinggal kat rumah atok sume da wat hal masing-masing ! even duduk 1 bumbung ! zeera kat rumah tu dah macam orang bisuu ! macam orang bodoh ! diam jerkk !

so , bila dah jadik macam tu , sume kerja-kerja kena wat sendiri . cthnyer , dulu basuh baju sekali . sekarang x . sekarang basuh lain-lain . so , sebelum zeera g sekolah , terpakse basuh baju n sidai kain . balek sekolah angkat kain . malam , lipat kain . ergh ! bile masenyer zeera nak study . nex year dah SPM . tension !

dapat akak pun tak leh harap 1 ape ! shitt ! sampai bila zeera nak macam nie ! zeera penadd ! tapi sume xtaw zeera penad . sume wat bodoh jerkk . mama keje . zeera rase nak berhenti sekolah jerkk . nak uruskan adik-adik . 

kdg-kdg , kat sekolah , otak zeera dah xpikir pasal pelajaran dahh . otak zeera jus pikir sal adik-adik . balek sekolah pagi sape amek , g sekolah agama sape hantar , balek sekolah agame sape amikk . tengah-tengah panas terik mcm uh . zeera dah xpikir diri zeera lagi .

kadang zeera nanges sorang-sorang . bila lah sume nie nak berakhir . kalo zeera dah sambung belajar mane-mane , macam mane lah adik-adik zeera . sape nak uruskan dieorang mase ayah g OS . hmm , mungkin ada hikmahnyer kudd .

* ayahh ! nape ayah tinggalkan kite orang ! nape ayah perlu pergi outstation uhh ! kite orang sengsara ayah tak de ! kalo ayah ade , ayah tolong basuh kan baju , tolong jemurkan baju , amik ct n epul sekolah . hmm , bile ayah nak balekk ! mmg kite orang selalu cakap bile ayah ade kecoh , tapi sebenarnyer kite orang suke . coz happening jerkk ! tapi xpelah . angah taw ayah pergi outstation uh pun sebab negara jugakk . *

salam :'(









Sunday, January 29, 2012

specky baru


HEYY BLOGGERSS ! korang nak taw sumtink x ?? SAYANG zeera buatkan zeera spec baruu ! ohsemm !

 zeera suke sangat-sangat ! zeera tak taw cam ner nak ungkapkan perasaan zeera ! tapi yang penting , zeera 

berterima kasih sangat-sangat kat DIA coz sanggup habeskan wang ringgit DIA hanye tok zeera ! nak 

nengok zeera pakai spec baru x ?? tengok lah kat bawah nie :) 

*jangan ketawekan taww =P




*cute x ?? hehe :) kelaka kann ?? tapi SAYANG zeera cakap , cute + choy + chumel . hehehe :)
bagi reaksi plezz :)


SELAMAT MEMBACA SAYANG >_<


Monday, January 23, 2012

Hanya Sekelip Mata



heyy bloggers ! zeera rase dah lame tak update blogg . bukan tak nak update , tapi tak ade idea nak update apee . hari nie zeera nak update blog pasal satu peristiwa yang berlaku kelmarin . peristiwa nie berlaku depan mata zeera n hanye sekelip mata saja bende nie berlaku .

kelmarin , sabtu . satu peristiwa telah berlaku . nak taw ape ? okee . bace okee . petang sabtu tu , saiful (adiq zeera) ajak pergi melawat kubur arwah adiq zeera (shahrul) . mule-II ayah tak nak g . tapi die asyik nagih jerk . so , ayah bawak lah die .

mule-II ayah start kereta . tapi taw2 kereta uh terus ngundur . ade gear riverse upenyer . mase uh pintu kereta kiri kanan belum tutup lagi . n saiful lom masuk kereta hbes . so , kereta uh ngundur n pintu kiri kene tembuk n bangku batu tepi uh . hbes pintu nyer remukk .

yang pintu sebelah kanan terkena motor . habes motor dua-II tumbang n remukk . yang kaki epul plak tekena pintu n tertindah bangku batu yang besar uhh . habes pintu kereta dua-II tak leh tutup . so , ayah n mama cepat-II bawak saiful g klinik . takut-II patah ke . upenyer terseliuh .

pas balek dari klinik , ayah bengang jerkk . ayah terus try betul an pintu tu . tapi tak buleh . ayah telfon kedai ganti pintu berapa . upenyer ganti 1 pintu hampir seribu lebih . ayah terus terduduk . ayah smpai sekarang still trauma . naseb baek saiful n zeera tak diri belakang pintu . kalo x , hrmm . laen jadiknyer .

so sekarang time cuti sekolah . so , tak dapat lah nak g jalan mane-II . memang cuti yang membosankan . anyway , setiap yang berlaku ada hikmahnya . and kite sebagai manusia , haruslah sabar dan tabah menghadapinya . salam :)

Sunday, January 1, 2012

sambut tahun baru !



hey bloggers ! first of all zeera nak wish "HAPPY NEW YEAR TO U ALLS !" hope this year is better than last yearr . ecehh ! speaking LONDON seyhh ! haha . korang smabut tahu baru tak ? kalo smabut , sambut kaw new ? hehe .

zeera sambut tahun baru . first time sambut . hehe . poyos an ? zeera sambut tahun baru kat KFC MUAR 2 . kat depan ASTAKA MUAR . mule2 ayah just rancang nak beli kfc n mam kat rumah jerkk . tapi , adiq zeera,epul dy nak mam kat sane .

ayah zeera ikut jewla . sambil2 tengah order , zeera macam dengar sumtink kat atas . kat tempat makan . zeera ingat ade orang wat bufday party . upenyer KFC MUAR 2 wat game sempena NEW YEAR ! kecoh gilerr ! huahua .

zeera pun ape lagy join lah game uhh . haha . best giler seyhh ! dapat banyak hadiahh . hehe :) dah syok sangat maen game dy , xsedor jam dah menunjukkan pukul 1pagi . tapi yang peliknyer , orang yang datang makin ramai . hisy ~~

dah puas maen , ape lagy mase tok pulangg ! haha . xdapat sambut kat key ell , sambut kat muar pun jadik lahh . anyway , tengs AYAH coz bawak kite orang keluar malam even AYAH penad baru balik dari key eLL :D k chaww !~

The Awesome And Cute People