Thursday, December 29, 2011

ALHAMDULILAH ! Bersyukur sangat-2 !

heyy bloggers ! tengah buat ape ? agak lame gak zeera tak update blog rite ? bukan tak nak update , tapi internet probe . almaklumlah ayah dah balek kl balek , so xde internet nk update . sorry bloggers :)

korang taw kan zeera taun nie PMR ? n dah dapat result . sume sibuk tanyer result zeera berape . hurm ! zeera bukan tak nak gtaw , tapi zeera segan lah nk gtaw . zeera xpandai macam kawan-kawan zeera yang laen :'(

zeera bagi taw , tapi ade syarat . syaratnyer jangan lah ketawe an zeera . zeera sedor zeera xpandai . tapi zeera bersyukur ape yang zeera dapat n alhamdulilah mama ngan ayah n ayah angkat zeera xkecewe ngan azeera .

nak taw result zeera bape ? huhu . segan lah nak gtaw . korang nengok jelaa . tapi ingat , korang jangan ketawe an taw ?

*klik gambar untuk lebih jelas :)

dah puas nengok result zeera yang tewok uhh ?? hehehe . zeera just dapat 6A2B jerkk . tapi xpela . zeera bangge dengan keputusan zeera . setahun zeera berusaha akhirnya ape yang dapat memang berbaloi . xsia2 zeera berusehe . k lahh . nak citer tu jerkk . selamat membace readers ! chaw !

Wednesday, December 21, 2011

dedo giler seyhh !

hey bloggers ! selamat malam zeera ucapkan :) korang tengah buat ape malam-2 nie ? xtido lagi kew ? zeera tak tidow lagi . coz xleh tidow . hurm ! zeera tak leh tido coz dedoo ! dedo result dah nak keluar dalam beberape jam jerk lagi ! ergh !

takutnyerr~~ takut xdapat ape yang ditargett ! zeera tak nak hampakan perasaan family zeera yang banyak berharap kat zeera . espicially ayan ngan mama . dy org dah banyak berkorban tuk zeera . skang mase nyer tok zeera balas budi n jasa dy org !

korang tolong lah doakan zeera . supaya dapat 8A's ! zeera nak sangat dapat 8A's . zeera nak buktikan pade sume orang yang zeera pun leh berjaye macam dy org-2 gakk . doakan zeera . k . AMIN !! kbai =='

Monday, December 19, 2011

jalan-2 sekitar BATU PAHAT with family n CAPITAL A ! ^^

heyy bloggers ! lame zeera xupdate entry kann ?? zeera bukan tak nak update entry , tapi xde mase lah nak updatee . busy sikitt . ecehh ! macam PM plak kann ?? hehe ! zeera bukan busy sebab apew . zeera busy sebab nak mencantikkan blog nie jerkk . hehe :) sekarang dah free dahh .

hari nie zeera nak tulis entry pasal semalam . nak tulis semalam , tapi penad lahh . hehe . bukan penad sebab keje o wat , tapi sebab penad jenjalan . nak taw x zeera jenjalan at new ? kalo nak taw tengok lah tajuk entry uhh . BATU PAHAT ! yeah3 ! my kampungg !

semalam zeera jenjalan ngan family with my SAYANG ! MOHD AZRA'I BIN ZOLKEFLE @ CAPITAL A ! hehe . fest time taw DIA jenjalan ngan family zeera . selame nie DIA just jenjalan ngan zeera jerkk . hehe . mule-2 DIA taknak tapi zeera ngajok terus DIA kate DIA nak g . sukesuke .

family zeera dah rancang awal-2 dah nak g wet world . lepas tu g jenjalan at BP MALL . sume memg jalan ikud plan , tapi HUJANN bile dah sampai wet world ! argh ! mama kate kite g BP MALL dulu . lepas tu agak hujan dah stop o renyai-2 baru g WET WORLD .

ape lagi , mama terus drive g BP MALL . zeera jenjalan at sane ngan family zeera and DIA . DIA segan-2 plakk . hehe . gedik lah DIA uhh ! mase jenjalan uh , banyak gelagat kite orang sume watt . tapi , zeera xkan lupe SATU perkare nie . iaitu SNAP PICT ! nak nengok ? nengok lah nie .







gambar-2 tu sume zeera snap kat BP MALL . cun x zeera ? hehe . zeera xcun mane punn . tapi zeera bersyukur ape yang dikurniakan ! *jangan tengok DIA coz DIA poyos ! haha ! jahat jerk zeera nie eikk .

dah puas jenjalan n shoping-2 at BP MALL , time tok keluar and lihat cuace baek n oke . so , pae lagi . time to mandi manda lahh ! hehe . terus ke wet world . akhirnyer , sampai jugak kat TAMAN TEMA AIR WET WORLD ! haha ! sampai-2 pusing-2 carik parking . bapak ah ! penuhh !

pusing punyer pusing , akhirnya dapat gak . at bawah pokok lagi . cepat-2 keluar keta . xsaba gilerr . da beli tiket sume , masuk terus dapat tempat duduk . letak barang . tukar seluar . dah siap-2 sume , ape lagie . time tok terjun lahh ! haha . tengok lah gambar-2 kat bawah nie . kbai :)










Saturday, December 10, 2011

menyambut ANNIVERSARY !



heyy bloggers ! korang tengah buat ape ? amacam hari SABTU hari nie ? ade g mane-2 x ? mesti ade kan ? g jalan-2 ngan family / bf@gf korang ritee ? HEHE ! mesti happy kann ? haa . same lah ngan zeera :)

harinie 10/12/2011 genap setahun zeera capel ngan DIA . so , kire hari nie anniversary zeera ngan DIA ! jujur , baru fest time zeera sambut anniversary nie . hehe :) yewlaa . selama nie kan zeera xpernah capel sampai genap setahun . so , baru fest time lahh .

macam yang zeera plan , sume berjalan dengan lancar :) haha ! fest-2 nak g makan . tapi xtaw kat mane . McD penuh . KFC dah jemu . Baker penuh . las-2 nyer g makan kat pizza . lagi pun DIA dah janji nak bawak zeera g makan PIZZA .

lepas makan , g MBox . goreng suare lah . ape lagyy . haha ! punyer macam-2 lagu kite goreng . sampai mic pun rase macam nak masuk dalam mulutt . haha . pas tu xpernah-2 tempat pilih-2 lagu tu mengongg . zeera layankan jewla~ ade snap-2 sikit gamba :) nengok lah kat bawah :)





dah puas g goreng suare , g lepak WETEX . nak jalan-2 , tapi pegang belonn . kaler sudii . dah bosan lepak WETEX , g lepak kat tepi-2 FRESCO . dah jadik macam orang giler dok tepi-2 uhh . haha :) macam-2 gaya orang zeera jumpe :)





gambar fest uh idea zeera . n acct. gamba ke-4 tu bukan roti o wutever makanan taww . tu sebenarnyer SPONGE WASH CAR ! haha :) macam roti o biskut ann ?? dah penad jadik cam orang giler , g tanjung . ade apew entah . polis banyak . macam ade majlis ,ahh ! wutever lahh . haha . lepastu , ape lagi , balik lahh . hahaha . happy sangat-2 lah hari niee !

# bie ! tengs taw belanje sume niee ! tengs sangat-2 ! sayang bie sangat-2 ! hope 4ever ! AMIN!

Friday, December 9, 2011

menanti hari esukk !



Heyy ! Zeera tak saba untuk menanti hari esukk ! Excited giler-2 ahh ! Haha ! Nak taw tak sebab ape ?? Sebab esuk anniversary zeera dengan DIA (M0HD AZRA'I BIN ZOLKEFLE) ! Dah setahun kan kite capel biee ??

Ni tengah plan-2 untuk esukk . Xtaw nak g mane n buat ape . Zeera plan nak g kar0ke , makan-2 , sh0ping-2 ! Mesti best kan ?? Tak saba nyer ! Hahaha ! Baru nie nak merase sambut anniversary tu macam mane best nyer .

Yewla . Sebelum-2 nie kan xpernah capel sampai setahun . Baru nie dapat rasa . Hehe ! Anyway , tak saba nak tunggu esukk ! Chaww (:

Thursday, December 8, 2011

windows + program rosak !



heyy ! hari nie nak post pasal sumtink yang agak menggeramkan ! nak taw ape ? meyh sinie bace ape yang zeera nak tulis .

semalam netbook zeera batri nyer ade prob sikett . so bawak lah g kedai komputer yang kat WETEX tingakt 3 uhh . tapi cine kedai kat situ SHIT ! zeera mintak laen , laen yang diwatnyer~~

las-2 nyer zeera blah dari kedai uhh . terus balekk rumahh . dah sampai rumah try lah chas . sekali nengok-2 dah oke . ALHAMDULILAH ! tapi , tetibe ade kuar sumtinkk .

dah bace-2 bende uh , baru taw yang program n windows rosak ! ergh ! kedai komputer uh punyer pasal lahh . dy godek-2 ape bende entahh . SHIT punyer kedai ! cine laknatt !

tanyer ayah , berape agak-2 kalo program ? ayah cakap RM30 - RM50 . pehh ! mane seyh nak carik duitt . terpakse lah CUTI dari gune natbookk .

yang menaip post dengan perasaan geram !

Tuesday, December 6, 2011

hang outt ! ^^



heyy bloggers ! selamat malam zeera ucapkann . hari nie zeera nak post sumtink yang agak menarik bagi zeera . xtaw lah plak bagi korang-2 menarik atau x . hehe :)

hari nie zeera hang ngan DIA . macam biase DIA datang rumah zeera jemput zeera even DIA terpakse berpatah-patah balekk . bak kate DIA "demi orang tersayang sanggup buat pe sajee" .

fes zeera g KIM LENG DELI CAFE . dekat pesta . sesape yang dok muar taw lah pesta tu kat mane . zeera makan CHICKEN CHOPP ! coz ngidam punyer pasal . haha :) macam orang ngandung plakk .

yewla . dulu ayah rajin bawak g sane . nie ayah dah keje jaw . zeera order chicken chop , fun fries n juice apple . sambil makan sambil snap pict :) nak negok x ? nengok kat bawah niee :)








antare gambar zeera dengan DIA . kite jadik pinky capell :) hehe :) sorry lah ade gamba yang gelapp . coz tempatnyer gelapp . nak romantik kononyerrr . hehe :)

dah habes makan terus g GIANT HYPERMARKET . jenjalan kat sanee . beli anak tudung , beli jajan . DIA nak beli jam tapi xde jam yang samee . hehe:) pastu jenjalan n dok-2 kat tanjung agas .

dah jenjalan n dok-2 , terus balekk . coz DIA nak hantar abah DIA g bus stand coz abah DIA nak balik JAYBEE . anak mithali kate kann . anyway , heppy sgat-2 hari nie !

* BIE ! tengs belanje beby n penuhi ape saje permintaan BIE ! BEBY sayang BIE SANGAT-2 ! BIE sorang jerk ade kat hati BEBY ! muahhxxx ! :*

Saturday, December 3, 2011

kami so sweett :)



heyy ! korang apew khabaq ?? tengah buat ape tu ?? zeera hari nie nak tulis post pasal semalam . semalam hari paling sweet bagi zeera dengan DIA . nak taw x sebab ape ??

semalam zeera g banda jenjalan ngan DIA kat tanjung . pas tu ttbe kat tepi sungai tu macam ade kabus-2 . ingatkan jerebu . rupe-2 nyer hujan ! terus turun dengan lebatt !

zeera dengan DIA carik tempat berteduhh . bila dah dapat tunggu lah sampai hujan rede o berhenti . bile da rede , teruskan perjalanan . tak taw nak g mane hujan2 nii . kami redah hujan same2 :)

last-2 nyer terus balekk . dengan baju zeera n DIA basah kuyupp . kesian zeera tengok DIA . tapi sebelum sampai rumah , kite berhenti satu tempat nii . tok wat plann .

dah berhenti , zeera ngan DIA telfon kaka zeera suruh dy hantar kunci rumah taman . coz DIA nak tampal tinted kat meter moto DIA . bile dah sampai rumah taman , zeera pun carik binatang uhh .

bukan binatang sebenar taw . juz bende tinted tuu . hehehe :) mule-2 tak jumpe , tapi zeera tetap nak carik gak sampai jumpee . coz tak nak kecewekan DIA .

akhirnyer jumpe gakk . zeera suruh kaka zeera pasangkan . n zeera sbgai wife DIA , hahaha . perasanTAN . zeera buatkan DIA air tehh panas . hujan-2 ni kan sedap minum air panas .

hehehe :) pas tu dy potongkan kuku zeera ! heheh . best-3 . mase tu rase sweet sangattt . DIA marah zeera sebab bela kuku . sukew-2 . pas maghrib zeera balek rumah pt zin . tapi dy follow .

mase tu zeera rase macam tak nak berpisah jerk ngan DIA . rase nak 24 jam jerk berkepitt . tapi xpelah . zeera tak kesahh . asalkan sepanjang hari tu , zeera heppy :) kbai =='

*gajahh ! semutt sayang gajah sesangatt ! gajah lah teman hidup semut sampai bile-2 ! semut powmis ! tengs coz sudi n sanggup wat pe saje tok semut ! lubumany-2 !

yang menulis sambil ketawe ,

Friday, December 2, 2011

siape yang bersalah ??



heyy ! dah lame xpost kat blog nii . xsempat lah nk post . busy jadik baby sitter . hari nie nak post satu entry lah . pasal siape yang bersalah ?? dah macam dalam mahkamah dah . huhu :)

hari nie pepagi lagi zeera dah ade masalah . masalah dalam hubungan . hurm ! zeera xtaw kenape tadi zeera tetibe terJUJUR dengan die yang zeera xsuke perangai dy , layanan dy , n wutever tentang dy bile dy dengan family dy o membe-membe dyy .

nak taw x sebab ape ?? dy pandai berlakon ! dy banyak perwatakan ! zeera xsuke ! dy layan orang laen oke jerkk . heppy jerkk . mesre jerkk . tapi , bile dengan zeera , ergh ! dy layan macam nak tak nak jerk ! macam terpakse ! padahal kan zeera gf dyy . tapi mmg lah pd hkiktnyer family n membe-membe lagi penting . tapiii , entah lahh .

zeera tak nak dy berubahh . tp dy tetap nak berubahh . salah zeera ke ?? zeera juz luahkan jerk kat dy . dy kate pape masalah jangan berahsiee . tapi , dye tetap dengan pendirian dy yg nak berubahh . kalo dy berubah , ramai yang kecik hatii n cedeyhh . zeera nak biar zeera sendiri yang sedeyhh . jangan orang laen sedeyhh . zeera sanggup sedeyh sorang-2 . :'(

zeera sanggup wat pe sajee tok dyy . tapii ,, entah lahh . myb sbb dy terlalu sayangkan zeera kowdd . tapi ,, . . . . susah nak cakapp .

*to my biee , beby hope sesangat yang bie xkan berubahh . biar beby sorang jerk yang sedeyhh . beby leh tahan n tanggung . jangan orang laen yang sedeyhh . k . beby tak nak orang laen yang sedey terutame family biee . hope bie faham perasaan beby skang nii . :'(

yang meluahkan perasaan ,

The Awesome And Cute People