Saturday, November 26, 2011

awakk ! rindu awakk !



awakk ! orang rindu awakk ! cuti ni orang tak dapat tengok muke awakk ! tak dapat tengok cara awak jalan dengan badan tegap awakk ! totally orang rindu awakk . tapi ape boleh orang buat just text awakk . tapi awak tak eply punn . myb GF awak tak bagi kudd . gf ? awak dah ade gf ? OMG ! totally jealouss ! tapi tak pelahh . lagi pun awak bukan milik saia lagi kan ? tapi kan kite still kawan kan ? kawan baikk . macam awak cakap , "even kite da putus , orang tak nak kite jadik musuh . orang nak kite jadik kawan baikk" . okee . orang trime apew awak cakap . tapi orang tengok kite tak macam kawan baik punn . awak buat haluan awak n orang buat haluan orang sendiri . tapi awak tak tahu yang selama ni orang perhatikan awak . sebab orang rindu awakk ! orang akan ingat sume kenangan kite bersame . antare kenangan kite yang orang akan ingat adalah mase kat MBox . yang awak nak sangat dengar orang nyanyi . tapi sorry lah wakk , saia tak leh nyanyi coz sore saia xsedapp . n saia segan ngan kawan awak mase uhh . hehehe . btw , samapi sekarang orang tetap sayangg awakkk !


*even orang tak pernah dapat tok snap pict berdue ngan awak , tapi orang gabung kan gamba awak ngan orang pun dah cukup happy bagi orangg .
#tengs to my sayang AMIRAH NASIHA coz editkan gamba nyy . sayang kaw KAWAN !

yang menulis ,

Wednesday, November 23, 2011

kesakitan :(



heyy ! korang sehat ke x ? kalo sehat baguslahh .
zeera 2 3 hari ni kurang sihat lahh . hurmm :( !
tengok tajuk pun dah taw an . nak taw x zeera sakit apew ?
meh sinie nak habaq ape sakit zeera . hurmmm .
zeera kene sakit gatal-2 hampir seluruh badann !
erghh ! xtahan gatal-2 ! ayah zeera kate gatal coz zeera xmandy .
memandai jerkk ayah zeera uhh . padahal zeera 3kali kowd mandyy .
hari ni hari kedua gatal-2 . malam tadi memang xtidow coz xtahan gatal .
jelez tengok mama and adik-2 zeera tido lenaa . hurmm !
xpew lahh dugaan . pagi tady g klinik . doct cakap jgn makan seafood dulu .
and kacang . ergh ! xleh makan udanggg ! mak long plak leh wat mee rojakk .
kuah kacangg . hurm . dapat makan sikit jerkk . baru makan sikit , da gatal 1 badann .
terus xjadik makann . terpakse tahan nafsuu ! xpewla . nak sehad kan ? kene lah sabar .
to sesape yang risaukan zeera , terutama my jantung hati , MOHD AZRA'I ,
xmoh gsaw2 tentang beby okee . beby okeoke jerkk . btaw , beby syg bie cgat3 !
tengs coz jadik tempat beby luahkan perasaan ! sayang bieee !

Monday, November 21, 2011

ayahh !



heyy ! korang nampak tak gambar kat atas uh ?? tu lah gambar ayah zeera ! hensem ark ?? huhuhu . zeera tetibe rase rindu kat dye plakk . almaklumlah ayah keje jaw . kat kl . da masuk 2 bulan da dye kat sanee . dy myb kene tambah lagi sebulan coz bos dy ckp keje dy baguss . hurmm ! makin menebal rase rindu kat dyee ! hampir setiap hari dy telfon zeera . sampai mama jelez . coz ayah asyik tepon zeera jerk tapi xtepon mama . habes mama keje . balik dah penadd . tu lah ayah tak nak telfon coz tanak ganggu . kan best kalo ayah zeera ade skangg . coz zeera ngan ayah da macam kawan baekkk ! mengong2 pale ox kite orangg . tapi nak wat apew , terime jewla . lagi pun berkhidmat demi negaraa ! cewaahhh~~ huhu . ni baru tinggalkan 2 bulan , esuk luse kalo zeera belajar jaw-2 , berbulan-2 xdapat jumpe ! ergh ! rinduuuu ! btw , congrats naek pangkatt ! angah akan selalu mendoakan yang terbaek tok ayahh ! sayang ayah sangat-2 !! kbai =='





sekitar gambar zeera dengan ayah zeera . maaflah gambar ayah xberape oke . coz ayah jenis xsuke bergambar . n kalo nk snap gamba dy kene curi-2 . kbai (:

Friday, November 18, 2011

balik kampung .


heyy ! :( cuti dah bermulaa . korang gi mane cuti ny ?
kalo g tempat-2 yang best nak ikowd buleyh x ? hehe !~
bagi zeera rase xbest jerk cuti kali ini . nak taw sebab ape ?
sebab my daddy tak derr . die kene keje kat key ell .
totally xbesttt ! sampai awal bulan 12 atau pun akhir bulan 12 .
agaknyer cam ny rase hidup tanpe ayah eikk . hurmm :(
eyh ! lari tajuk plakk . berkaitan tajuk post kali is 'balik kampung'
sebenarye hari ini my jantung hati balik kampung coz ade kenduri .
hurmm ! :( besttt nyerrr! untungler ade kampung~~

*padehalakukaloayahakutakdeakudokumaatokakusampainaikbosan !

hahaha ! tapi uma atok aku ni da macam uma aku sendiri .
so , rase xbesttt ! nak balek batu pahat , tapi . . nenek dah xde .
kalo x , mesty bestt kan ? hurmm ! :( sabarjewlaaa~
anyway , to my gula hati @ jantung hati , balek kampung hati-2 taww .
ingat orang kat sinii . jangan lupew diri plakk . keyh luving gajahh ?
lagi satu , mate uh jage-2 sikitt . xmoh nakal-2 , t beby kis kang baru taww ~~ 
btw , beby cyg bie cgattt2 sampai bile-2 ! powmis xtinggalkan biee !
and beby mesti rindu bie nanti kann ? tapi xpew , fown kan ade ?? kbaii =,=

Tuesday, November 15, 2011

kesedihan melandee ! :'(


heyy bloggers !^^ tengah buat ape tuu ? mesti tengah heppy-II kann ??
untung lahh kann . zeera tengah sedih laa . xtaw kenapee . hurmm !
pagi-II lagi mud dah spoill . nak taw sbb apew ?? sbb dy ttbe tanye sal imejj .
zeera jwab lah tu membe zeera , tapi dy mcm xcaye jerkk . hurmmm !
lagi bertambah sedeyh !! naseb baek ade my loving + cute sedare yang boleh menukar mud zeera .
btw , tengs my lovingg sedaree ! syg kamu sesangattt ! 
kbaii :'(

Tuesday, November 8, 2011

30centt?


korang apew khabaq ?
zeera nak citew satu citew ny .
nak taw xapew ?
try tengok tajuk uh .
30 centt ? bagi korang mesty 30centt xbermakne ape-II kan ?
tapi bagi zeera bermakne sesangat .
nak taw sebab apew ? sebab 30centt uh PILOT zeera yang bagii .
cm ner dy bg ? maw taw ? mehh sini dengor zeera citew-II .
hehehe :) alkisahhh . maka tersebutlah kisahhh .
sang kancil datang beramai-II menghadap sultan firaunnn .
eyhh , salah3 . hehehe :) citew nyer mule-II cm nyy .
zeera pas rehat masuk lah dewan dengan jalan macam at wetexx .
zeera xpasan plakk PILOT zeera ade kat tepi uhh .
zeera pandang lah dyy . tetibe dy panggil zeera .
wahh ! berunga-II hati . hehehe :)
zeera ingat kan dia panggil ade apee . 
upenyer suruh belikan air mineral at koOp .
pas uh g koOp , xdew . zeera patah balekk .
cakap lah dgan dy yg xdew . pas uh dy cakap g kantin lahh .
zeera cakap malas lahh . buleh pulakk eikk cakap cm uhh . hehe :)
dy balas balek , dy cakap sains nak A x ? kalo nak g lahh .
pehhh . da macam ugut-II pulakk eikk . pas beli uh ade wet baki 30centt .
pas uh zeera mintak keep the change . pas uh dy cakap ambikk lahh .
wahhh ! best nyerr dapat duitt dari dyy . rase hati ny meletupp-II !
hahahaha :) poyo jekk an ?? siap kene nganjing ngan kengkawann .
anyway , zeera akan simpan wett uhh sampai bile-II ! 
lagi-II tahun ni last belaja & bergurau-II ngan dyy .
cukup sajee sampai disini :) harap korang heppy bace :)
peace ! ^^\ /

rombongan paling besttt!~


assalammualaikum . heyyy ! minggu lepas punye minggu lepas zeera ngan kengkawan ada pergi satu rombongan yang paling besttt sekaliii ! rombongan pergi PAHANG & KUALA LMPUR . best gilerr ! tengah-II excited nak bertolak , tetibe bas no 2 rosakkk . HAHA ! dah kene tolak-II bass . tapi bukan zeera yang tolakk . budak-II lelaki jerk yang tolakk . zeera dokk dalam bas jelaa ngan kawan zeera , acja . las-II nyer budak bas 2 masuk bas 1 . pehhh ! memang sempit gilerrr ahhh ! naseb baekk sampai tanjung agas jerkk . kalo sampai kuantan , hurmmm . jawabnyer lehh pengsan kat dalam uhh . dengan sore budak-II ni lagi yang cakap macam jauh seribuu batuuu ! tunggu punyer tunggu akhirnya pengganti bas pun sampaiii . budak-II bas 2 turun and naik bas dyorggg . kite sume pun bertolak ke kuantan . tempat pertame dituju adalah BUKIT GAMBANG WATER PARK ! sampai sane pek-II baju tok masukk . sebelum masuk uhh ade lah snap-II gambar siket-II . lihat lahhh gelagat kami sumee :)




*gambar yang ade tulisan BUKIT GAMBANG uh kan ade air keliling nyer kann ? haa . kat situ perkare yang tak dapat dilupakan berlakku . nak taw apew ? kat situlah si danial jatuhh . belum masuk , dah basah duluu . hehe^^

lepas dah sanp-II time tok masukk . sebelum masukk macam water park laen ade check-II takut ada orang bawak makanan luar kann . alaa . biase lah tuu . hehehe :) bile da masuk , kite org sume tukar bajuu . antara gamba semasa perjalan menuju masuk :)



lepas da tukar baju , kite orang search-II tempatt . tapi tak dapatt . last-II nyer kite tumpang tempat family danial . mule-II cegan gakk nak joinn . tapi dah xde tempat , tebal kan muke jelaa . hehehe . pas uh ingatkan zeera ngan acja nak wat haluan sendiri , tetibe si danial , arief , padil ajak join dy org sekalii . besttt gilerrrr !

The Awesome And Cute People